На Волині Свято-Успенській церкві села Качин Камінь-Каширського району виповнилось 420 років. На запрошення настоятеля ієрея Георгія МАТИЧА і парафіян храму урочистості очолив митрополит Луцький і Волинський Ніфонт.

 

Як повідомили УНІАН у прес-службі Волинської єпархії УПЦ, з нагоди урочистостей архіпастир привіз у храм ікону Божої Матері «Скоропослушниця». Після Божественної Літургії відслужили молебень, під час якого помолились також і за настоятеля храму, який по стану здоров’я не зміг взяти участь у святкуванні. На завершення владика привітав присутніх зі святом і подарував для храму перламутровий хрест, привезений зі Святої землі.

Відео дня

 

Довідка УНІАН.

Свято-Успенська церква XVI ст. ст. - пам’ятка архітектури державного значення. Побудована в 1589 р. на кошти місцевого поміщика Баковецького. Архітектура характерна для Полісся: храм має форму корабля з трьома куполами. Збереглися живопис і різьблення XVII-XVIII ст. Один із зразків народного зодчества північної Волині. Зберіглось архаїчної форми першоначальне шатрове перекриття над апсидою і центральним зрубом. Риси народності особливо помітні в інтер’єрі, який розкривається через арку-виріз. В 1971 р. пам`ятка відреставрована: відновлено гонтове покриття даху і завершення, окремі конструкæї перекриття, замінені дверні і віконні заповнення.