Шановні організатори, учасники та гості фестивалю «Покров»!

Євангельський «сіяч сіє слово» (Мк. 4, 14). А кіно та засоби масової інформації для Церкви – це інструменти, за допомогою яких це Божественне Слово має досягати землі людських сердець. Де воно має розквітнути і принести плоди віри та любові у служінні Богу і ближньому.

Євангельське Слово – це звістка про Спасителя та про можливість спасіння. А ЗМІ в руках у християн – це засіб розповсюдження цієї звістки.

Відео дня

Бог-Слово стає людиною, щоб звернутися до людей безпосередньо. Так і слово церковної проповіді втілюється в різних формах: в кінофільмах, телепрограмах, на сторінках друкованих або інтернет видань задля бажання бути почутим та зрозумілим кожній людині.

Проповідь за допомогою сучасних засобів масової інформації – це важливе і вкрай необхідне служіння Церкви в сучасному світі. При цьому дуже важливо, щоби це служіння базувалося не на засадах «світу цього», а мало наріжним каменем Самого Христа, християнський спосіб мислення та життя.

Тому звертаюся до вас разом з апостолом Павлом: «Стійте, підперезавши стегна свої правдою, і зодягнувшись у броню праведности, і взувши ноги в готовність благовіствувати миру. А понад усе візьміть щит віри, яким зможете погасити всі розпечені стріли лукавого. І шолом спасіння візьміть, і меч духовного, який є Слово Боже. Усякою молитвою й благанням кожного часу моліться духом, і дбайте про це саме з повною постійністю і благанням за всіх святих, і за мене, щоб дане було мені слово відкрити уста свої, і зі сміливістю провіщати таємницю Євангелія» (Ефес. 6, 14-19).

Бажаю всім учасника фестивалю кіно і ЗМІ «Покров» творчої наснаги та плідної праці, а гостям фестивалю бажаю отримати насолоду та користь від переглядів та зустрічей.

9.10.2009 р.

† Володимир,
Митрополит Київський і всієї України,
Предстоятель Української Православної Церкви