У середу, 7 жовтня, Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Володимир із архіпастирським візитом відвідав Чернігівську єпархію, повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Первосвятитель відвідав храм в ім‘я святої мучениці Параскеви-П’ятниці у селі Чайкіне Новгород-Сіверського району, де освятив іконостас та храмову ікону святої Параскеви.
Після цього Блаженніший Владика відвідав храм на честь мученика Данііла у селі Костотобобрів, що у декільках кілометрах від Чайкіно.
В своєму слові Предстоятель подякував Леоніду Кучмі за спорудженні храми і за постійну турботу над ними та залишив громаді на згадку ікону Іверської Божої Матері, освячену на горі Афон.
Далі Владика Митрополит відвідав місцеве кладовище, де у каплиці на честь рівноапостольних Константина і Єлени помолився за спокій душ батьків Леоніда Кучми – Данила і Параскеви та за всіх, що тут спочивають.
Також в цей день Архіпастир відвідав Спасо-Преображенський чоловічий монастир у місті Новгород-Сіверському.
У храмі Первосвятитель молитовно вклонився святиням обителі – Новодворський і Ленькіцвський чудотворним іконам Пресвятої Богородиці, після чого ознайомився із станом справ у монастирі, оглянувши його територію.
Наостанок, Блаженніший Митрополит Володимир відвідав Свято-Троїцький кафедральний собор, де відправив молебень та молитовно вклонився мощам святителів Феодосія та Лаврентія Чернігівських.
Кожен із присутніх отримав у благословення від Предстоятеля іконочки Почаївської Божої Матері.
Також Блаженніший Владика відправив заупокійну літію на могилі спочилого митрополита Антонія (Вакарика), який керував Чернігівською кафедрою впродовж 30 років.
Нагадаємо, що Чернігівська кафедра стала першою, на яку був поставлений правлячим архієреєм Блаженніший Миитрополит Володимир.

***Село Чайкіне (Новгород-Сіверський район, Чернігівщина) є малою батьківщиною другого Президента України Леоніда Кучми, за ініціативи і коштом якого було споруджено храм на честь мучениці Параскеви, яку присвятив пам’яті своєї матері.
В червні 2000 року Митрополит Володимир освятив місце під майбутній храм, а наступного, 2001-го – будівництво було завершено.
Свято-Данііловський храм також було зведено протягом 1996 - 97 років за ініціативи і коштом колишнього голови держави, який він присвятив пам’яті свого батька.
 

Відео дня