У Тернополі 12 жовтня проведуть Хресна хода та молебень за створення помісної Української Православної церкви. Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі Тернопільсько-Бучацької єпархії Української православної церкви Київського патріархату, розпочнеться Хресна хода о 12 год одночасно від трьох кафедральних соборів УПЦ КП. Ходу від Свято-Троїцького духовного центру на честь кн. Д. Галицького очолить архієпископ Тернопільський і Кременецький Іов, ходу від храму Різдва Пресвятої Богородиці – єпископ Тернопільський і Бучацький Нестор, від храму Воздвиження Чесного Хреста – єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло. Хресна хода пройде центральними вулицями міста і завершиться на Театральному майдані, де відбудеться молебень за Помісну Українську Православну церкву та українську державу.
Як пояснили в прес-службі, своєю акцією організатори хочуть показати, що “УПЦ КП – сильна церква, яка має всі засоби для того, аби об’єднати українське суспільство”.
До участі у Хресній ході представники Тернопільсько-Бучацької єпархії запрошують взяти громадські та політичні організації, “усіх, кому не байдужа доля Українського Православ’я та хто хоче бачити в Україні єдину Помісну Православну Церкву”.
14 жовтня представники УПЦ КП планують провести аналогічний, але вже Всеукраїнську Хресну ходу в Києві.