На Волині в селі Озерному, що на Ковельщині освятили новозбудований храм Апостола Йоана Богослова УПЦ КП. Будували церкву протягом трьох років.

 

Як повідомлили УНІАН у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП, спонсорів селяни не мали, збирали пожертви по району й області, працювали гуртом. Загалом цей населений пункт нараховує лишень сорока п’ять дворів.

Відео дня

 

Освячення та першу Божественну Літургію здійснив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. Потому відбулась хресна хода селом. У ній взяли участь також ковельський районний декан протоієрей Іван БОНИС, настоятель парафії протоієрей Дмитро АНДРУХІВ, інші священнослужителі. До речі, це вже друга церква, яку зведено під проводом о. Дмитра, тож владика за невтомну працю нагородив душпастиря церковною відзнакою – хрестом із прикрасами.

 

Звертаючись після освячення храму до вірян, архієпископ зазначив: „З чим порівняти відкриття нового храму? На що схожа новоспоруджена святиня? Вона схожа на засіки, куди заможний хлібороб складатиме свій щедрий ужинок. Вона схожа на новонароджене дитя, яке багато ще втішатиме свою неньку. Вона схожа на світанок, коли перші проміння віщують про довгий день, сповнений праæ – нелегкої, але пожиточної. Тож нехай ця невелика храмина буде для вас, озернян, і засіком, і дитям, і світанком. Нехай із неї розпочнеться шлях вашого спасіння для блаженної вічності...”.