У Свято-Вознесенському Флорівському жіночому монастирі у Києві 6 жовтня відбулося прославлення у лику місцешанованих святих інокині Єлени (Бехтєєвої).
Як передає кореспондент УНІАН, у головному храмі обителі Божественну літургію звершив Предстоятель УПЦ Митрополит Володимир. Після чого була відправлена остання заупокійна літія за інокинею Єленою (Бехтєєвою).
За богослужінням відбувся чин прославлення у лику місцешанованих святих інокині Єлени.
Після цього із вівтаря було винесене її іконописне зображення, яким Митрополит благословив усіх присутніх. Усі присутні мали можливість вклонилися нетлінним мощам святої Єлени Флорівської.
Наприкінці богослужіння настоятелька обителі ігуменя Антонія (ФІЛЬКІНА) подарувала Митрополитові образ щойно прославленої угодниці Божої з часточкою її чесних мощей.
Як повідомляє офіційний веб-сайт УПЦ, черниця Єлена була однією з найбільш шанованих мешканок Флорівського монастиря. За життя її дуже любили і поважали стариці та миряни за добрі справи і уміння утішити в скорботі.
Довідка УНІАН. Рішенням Священного Синоду УПЦ від 9 липня цього року (журнал № 38) Київської єпархії монахиню Єлену (Бехтеєву) (+23 березня/5 квітня 1834) було причислено до лику місцевошанованих святих.