Предстоятель УПЦ Митрополит Київський і всієї України Володимир прийняв у своїй резиденції у Києво-Печерській Лаврі делегацію Вселенського Патріархату, повідомляє сайт прес-служби УПЦ.  Делегація прибула в складі: митрополита Гальського Еммануїла, генерального секретаря Священного Синоду Вселенського Патріархату архімандрита Елпідофора (Ламбрініадіса) та священика Василія Папафанасіу.
На зустрічі також були присутні заступник Голови Секретаріату Президента України Юрій Богуцький та народний депутат України Петро Ющенко.
Під час зустрічі представники Константинопольського Патріархату передали Предстоятелю УПЦ привітання від Вселенського Патріарха Варфоломія. Вони позитивно оцінили факт зустрічі робочих груп УПЦ та УПЦ КП, яка відбулася напередодні. Представники делегації підкреслили, що постать Блаженнішого Митрополита Володимира об’єднує всіх православних України, до якої б юрисдикції вони не належали, і подякували Предстоятелю УПЦ за ті зусилля з об’єднання православних України, які він докладає. Члени делегації Вселенського Патріархату повідомили, що мета їх перебування в Україні – це сприяння подоланню розколів. Проте вони підкреслили, що Вселенський Патріархат не буде діяти у цьому питанні в односторонньому порядку, а лише у співпраці перш за все із Українською Православною Церквою.
По закінченні зустрічі Предстоятель УПЦ нагородив гостей та Петра Ющенка ювілейними орденами «450-ліття принесення до Волині Почаївської ікони Божої Матері».