На території Чернігівської обласної психоневрологічної лікарні споруджена та освячена дерев`яна капличка на честь cвятого Пантелеймона Цілителя. Про це УНІАН повідомили у прес-службі управління охорони здоров`я Чернігівської ОДА.
Капличка із дерев’яного бруса зроблена за проектом сосницького будівельника Володимира КЕДІ. Чин її освячення здійснив архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський АМВРОСІЙ.
Вітаючи колектив лікарні зі святом, владика побажав усім Божого благословення, здоров’я, миру, любові, закликав не забувати, що тільки той, хто творить добро, отримає його у відповідь. Архієпископ АМВРОСІЙ подарував лампадку для каплички, головному лікарю психоневрологічної лікарні Людмилі ЯЩЕНКО та її колективу від єпархії вручив грамоти "За усердные труды во славу Святой Церкви".
Ще раніше у 2003 році в одному з приміщень лікарні було відкрито храм на честь ікони Богоматері "Всіх скорботних Радість". А згодом виникла ідея спорудити капличку. Торік на її місці урочисто заклали камінь і почали збирати благодійні пожертви. До будівництва долучались як працівники лікарні, так і її пацієнти.
За словами Л.ЯЩЕНКО, лікування хворих молитвою – це один із прадавніх методів нетрадиційної медицини, спрямованих на зцілення душі. "У церковних обрядах і атрибутиці закладено глибокий зміст, їхній вплив на людський організм уже доведений наукою. Зокрема, вчені стверджують, що церковний дзвін дуже позитивно впливає на людину, і в радіусі його поширення треба перебувати якомога довше. З огляду на це, поряд з капличкою ми плануємо збудувати дзвіницю", - сказала вона.