Керівник Донецької єпархії Української православної церкви Московського патріархату Митрополит Донецький і Маріупольський ІЛАРІОН позбавив дияконського сану одного зі священиків «за ухилення в розкол».

Як повідомили в прес-службі Донецької єпархії, Митрополит ІЛАРІОН подав в Священний Синод УПЦ МП рапорт про затвердження його указу №161 від 14 вересня 2009 року про позбавлення дияконського сану забороненого в богослужінні протодиякона Володимира КОСКІНА.

У рапорті Митрополита, зокрема, вказується, що 7 вересня 2009 року за аморальну поведінку клірик Свято-Миколаївського кафедрального собору міста Маріуполя протодиякон В.КОСКІН був заборонений в богослужінні (указ № 156). Проте замість покаяння і виправлення заборонений в богослужінні протодиякон відхилився в розкол Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП), а саме: 13 вересня 2009 року в місті Маріуполі взяв участь в «священницькій хіротонії», яку очолив священнослужитель УПЦ КП.

Відео дня

У прес-службі єпархії вказали, що згідно з канонами Православної церкви, за ухилення в церковний розкол і прийняття там «сану священика», будучи під забороною від Правлячого Архієрея, за аморальну поведінку, протодиякон В.КОСКІН позбавлений дияконського сану.