З благословення предстоятеля РПЦ МП прес-служба Московської патріархії перетворена в прес-службу Патріарха Московського і всієї Русі, яка є структурним підрозділом Московської патріархії, повідомляє "Патріархія.Ру".

Керівником прес-служби призначений священик Володимир Вігилянський, який, згідно з розпорядження глави РПЦ МП, підзвітний Патріархові Московському і всієї Русі.

Також у розпорядженні Патріарха Кирила вказано, що прес-служба здійснює свою діяльність в тісній взаємодії з Синодним інформаційним відділом, а керівник прес-служби є членом колегії Синодного інформаційного відділу.

Відео дня

Однією з основних функцій прес-служби, згідно з розпорядження Патріарха, є "своєчасне надання засобам масової інформації відомостей про офіційну діяльність Патріарха Московського і всієї Русі, про звершені і плановані богослужіння, зустрічі, переговори, урочисті акти й інші заходів за його участю".

Також в обов`язки прес-служби входить акредитація ЗМІ на заходи за участю Патріарха і забезпечення роботи ЗМІ під час даних заходів і богослужінь.

Крім того, прес-служба Патріарха готує розділ новин і публікацій, пов`язаних з діяльністю предстоятеля РПЦ МП, на офіційному загальноцерковному сайті.

На підставі підписаного розпорядження прес-служба виконує безліч інших функцій, пов`язаних з інформаційним забезпеченням діяльності глави РПЦ МП. Під час роботи Архієрейських Соборів і сесій Священного Синоду, прес-службі Патріарха надаються функції прес-служби, відповідно, Архієрейського Собору і Священного Синоду.