Священний синод УПЦ під головуванням Блаженнішого Митрополіта Київського і всієї України ВОЛОДИМИРА ухвалив рішення про позбавлення сану священика колишнього клірика Вінницької єпархії протоієрея Олега БАБАКА.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Вінницької єпархії Української православної церкви Московського патріархату, підставою для такого рішення, як йдеться в Рапорті архієпископа СИМЕОНА, на підставі якого Синодом було прийняте рішення, стали дії о. Олега, який, “прикриваючись саном священика, виступав у ролі народного цілителя, застосовував методи, що суперечать вченню Церкви”.

У повідомленні прес-служби Вінницької єпархії УПЦ МП зазначається, що приводом для ухвалення Синодом такого рішення, став перехід священика до Київського патріархату.

Відео дня

“На підставі поданого Рапорту, Правил Святих Апостолів 31, 39, 55; 14 правила Двукратного Собору, за ухилення в розкол” протоієрей Олег БАБАК був позбавлений сану”, - наголошує прес-служба. При цьому Вінницьке єпархіальне управління повідомляє, що “віднині, згідно з церковними канонами, О.БАБАК не має права звершувати богослужінь, носити духовний одяг, давати священицьке благословення”. Окрім того, УПЦ заявляє, що “вичитки і молебні О.БАБАКА не мають церковного благословення.