У Вінниці 14 вересня відзначили день пам’яті преподобного Симеона Стовпника.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Вінницької єпархії Української Православної Церкви 14 вересня архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон відзначили день пам’яті свого небесного покровителя - преподобного Симеона Стовпника. Напередодні, 13 вересня, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці відбулось всенічне бдіння, а у сам святковий день – Божественна літургія, яка розпочалась о 9 годині.

З цим святом керуючого Вінницькою єпархією УПЦ привітали керівництво області та міста вручивши у подарунок мітру - богослужбовий головний убір.

Відео дня

Від імені Блаженнішого митрополита Володимира, вітав іменинника предстоятель Української православної церкви владика Павел – намісник Києво-Печерської лаври, а також духовенство області, миряни, владики інших єпархій.

Довідка УНІАН. Святий Симеон народився в межах Антіохії Сірійської в середині IV століття від бідних батьків.

Святий Симеон сподобився дарунка зціляти душевні й тілесні хвороби й передбачав майбутнє. Він жив більше ста років і помер під час молитви в 459 році. Його мощі почивали в Антіохії. Православна Церква в богослужінні, присвяченому святому Симеону, називає його «небесною людиною, земним ангелом і світильником всесвіту».