На Тернопільщині у селі Лисичинці Підволочиського району відбулися урочистості з нагоди 20-річчя з дня відновлення богослужінь у храмі Св. Василія Великого. Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі Тернопільсько-Бучацької єпархії Української православної церкви Київського патріархату, архієрейське богослужіння з цієї нагоди очолив єпископ НЕСТОР, йому співслужили настоятель храму протоієрей Петро ЖУКЕВИЧ та духовенство із сусідніх парафій та єпархій.
Після панахиди відбувся Хресний хід довкола храму, котрий закінчився святковим концертом у виконанні наймолодших прихожан храму. Усім учасникам концерту єпископ НЕСТОР подарував “Православний молотивник”, наголосивши, що зажди потрібно дбати про спасіння власних душ. Також владика НЕСТОР нагородив Благословенними грамотами тих жителів села, які протягом останніх 20 років докладалися для прикрашення храму.
Довідка УНІАН. На початку ХІХ століття на місці храму Св. Василія Великого у селі Лисичинці стояла деревяна церква. У 1887 році вона опинилася в аварійному стані, відтак жителями села було прийнято рішення про потребу будівництва нового камяного храму. У 1903 році церкву було відкрито.
У 1961 році храм було знято з реєстрації і закрито. 28 років церква залишалася під замком. Радянська влада мала намір зробити із храму музей атеїзму, у зв’язку з цим усі розписи було замальовано. В останній момент партійне керівництво вирішило, що недоречно відкривати музей майже посеред кладовища, яке є по сусідству з храмом, відтак усе церковне майно було роздано жителям і зберігалося у них аж до 1989 року.
3 вересня 1989 року богослужіння у храмі відновили.
7 вересня 2003 року у селі відзначали 100-річчя з дня заснування храму.