У Вінниці понад тисяча віруючих пройшли хресною ходою, вшановуючи ікону Божої Матері Пантанасса.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Вінницької єпархії Української Православної Церкви Московського патріархату, такий захід пройшов уперше, з благословення архієпископа Симеона та з ініціативи благочинного храмів м. Вінниці протоієрея Миколая ДАВИДОВСЬКОГО.

За словами о. Миколая, організатори хресної ходи ставили за мету обійти з молитвою один з мікрорайонів Вінниці, що має назву «Вишенька» і в якому знаходиться Хрестовоздвиженський храм, у якому перебуває чудотворна копія ікони Пресвятої Богородиці Пантанасса. «Ми хотіли, аби ікона у день свого свята була обнесена навколо місця, де ми живемо, щоб воно перебувало під благодатним Покровом Божої Матері, щоби в нас було менше хвороб, аварій, сімейних сварок, інших негараздів», - сказав священик.

Відео дня

Влада міста пішла назустріч ініціативі єпархії та духовенства й дозволила проведення цього заходу. Хресна хода пройшла вулицями Келецькою, 600-річчя, Хмельницьким шосе, Квятека і Стахурського. Молитви лунали протягом всього шляху, а біля храмів в ім`я святителя Луки Кримського, апостола Андрія Первозванного та Хрестовоздвиженського храму були відправлені урочисті молебні.

За словами організаторів, велика кількість людей, що взяли участь у хресній ході надихає на те, щоб у наступному році з Божого благословення й допомоги повторити таку хресну ходу, не лише в межах одного мікрорайону, а навколо всього обласного центру.

Довідка УНІАН. Ікони Божої Матері «Всецариця» (грецькою - Пантанасса) ушановують 18/31 серпня.