Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел запросив Патріарха Кирила відвідати в 2010 році Одесу.

Про це повідомлаяє сай РІСУ з посиланням на прес-службу Одеської єпархії Української Православної Церкви. Як сказано в повідомленні, запрошення було передане Патріархові 28 липня в Києві, під час урочистостей, присвячених черговій річниці Хрещення Русі і пам`яті святого рівноапостольного князя Володимира. Як стало відомо, Патріарх Московський запрошення прийняв з радістю.

«Високопреосвященний Агафангел, митрополит Одеський і Ізмаїльський від імені духовенства і віруючих Одеської митрополії Української Православної Церкви передав Святішому Патріархові Московському і всієї Русі Кирилу офіційне запрошення відвідати Одесу з першосвятительським візитом в 2010 році в будь-який слушний для нього час. У відповідь Його Святість заявив, що з радістю здійснить патріарший візит у кафедральне місто Одеської митрополії наступного року», – сказано в повідомленні прес-служби єпархії.

Відео дня

У той же час, як сказано у повідомленні, «в окремих засобах масової інформації звістка про запрошення збентежила деякі кола громадськості».

Прес-служба Одеської єпархії Української Православної Церкви звернулася до громадськості і політиків із закликом «зберігати дух миру і суспільної злагоди».