Блаженніший Митрополит Володимир освятив престол нового храму на честь Преображення Господнього у селищі Хотянівка Вишгородського району Київської області.

Як повідомляє сайт УПЦ, його Блаженству співслужили: секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький, благочинний Вишгородського церковного округу протоієрей Димитрій ДЕНИСЕНКО, а також духовенство регіону.

Наприкінці богослужіння Архіпастир залишив у благословення церковній громаді ікону Преображення Господнього та камінь з гори Фавор, на якій і відбулась ця надзвичайна подія, а також образ святителя Спиридона Триміфунтського, чия десниця цього року перебувала в Україні, після чого звернувся до віруючих із словами настанови.

Відео дня

«Церквою називається християнська спільнота і цервою називається приміщення, де збираються вірні, де приймаються святі Таїнства, встановленні Богом, де ми збираємось, щоб отримали благодать Господню і керуючись нею все своє життя, досягати довершеності і зустрічі з Богом» , - сказав Митрополит Володимир.

Блаженніший Владика вручив церковні грамоти благодійникам та ктиторам храму. Також усі присутні отримали із рук Первосвятителя образи Почаївської ікони Божої Матері.

Зведення дерев’яного храму Преображення Господнього було розпочато у вересні 2008 року, після освяченні місця під майбутній храм, яке з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира здійснив благочинний Вишгородського церковного округу протоієрей Димитрій ДЕНИСЕНКО. Не зважаючи на труднощі, милістю Божою менш ніж за рік будівництво було завершено.

Храм є тільки частиною духовно-культурного комплексу. У майбутньому планується облаштування поруч з храмом місць для виховання і відпочинку дітей та молоді.