Предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви, митрополит Київський та всієї України МЕФОДІЙ нагородив керівників Фонду у справу розбудови духовної освіти в Україні (США) церковними відзнаками.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Патріархії УАПЦ, з представниками Фонду митрополит МЕФОДІЙ зустрівся у митрополичій резиденції у Тернополі. Зокрема Любов ЛЕВИЦЬКУ було нагороджено орденом Святого Архистратига Михаїла І ступеня, Оксану ЛЕВИЦЬКУ-БІЛУ – орденом Святого Архистратига Михаїла ІІ ступеня, Роберта МОРРИСА – орденом Святого Юрія Переможця ІІІ ступеня. Також під час зустрічі гості зі США розповіли Предстоятелю УАПЦ про сучасне життя і стан православних церков діаспори, та про діяльність Фонду, котрий уже декілька років поспіль надає фінансову допомогу українським духовно-освітнім закладам, зокрема забезпечує стипендії для найкращих студентів-богословів, а також закуповує книги та періодичні видання.

Сьогодні, 20 серпня, під час чергового міжцерковного засідання Фонду нагороди будуть урочисто вручені адресатам проректором Тернопільської духовної академії і семінарії протоієреєм Євгеном ЗАПЛЕТНЮКОМ. Відбудеться засідання у Манявському Хресто-Воздвиженському чоловічому монастирі в Івано-Франківській області, де представники Фонду будуть нагороджувати грошовими преміями найкращих студентів-богословів УАПЦ та УПЦ КП.

Відео дня