У с. Лядова Могилів-Подільського району Вінницької області освячено храм на честь ікони Пресвятої Богородиці «Відрада і втіха» у Свято-Усікновенському чоловічому монастирі.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Вінницької єпархії Української Православної Церкви Московського патріархату, храм освятив Архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський СИМЕОН.

Архієрей привітав з цією подією настоятеля обителі архімандрита Антонія (НЕТРЕБІНА), котрий разом з братією ще у 2000 році розпочав будівництво корпусу, у верхньому поверсі якого розташований храм. У 2002 році о. АНТОНІЙ побував на Святій горі Афон, де настоятель Ватопедського монастиря архімандрит ЄФРЕМ благословив Лядівську обитель копією чудотворної ікони «Відрада і втіха», яка стала покровителькою обителі. З тих пір у лядівської братії народилася думка присвятити цьому образу храм, будівництво і облаштування якого завершилося напередодні освячення.

Відео дня

Архієпископ СИМЕОН у вітальному слові побажав усім, хто приїжджатиме до Лядівської обителі відради і втіхи від Небесної Хранительниці монастиря Пресвятої Діви Богородиці.