10 серпня розпочалася дводенна архіпастирська поїздка Блаженнішого Митрополита Володимира до Житомирської єпархії.

Мета поїздки - участь в урочистостях з нагоди 15-річчя архієрейської хіротонії та 45-річчя з дня народження архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Гурія, повідомляє сайт УПЦ.

Учора, 10 серпня, Предстоятель Української Православної Церкви відвідав Свято-Анастасіївський жіночий монастир міста Житомир.

Відео дня

Спочатку він відслужив панахиду за спочилою попередньою настоятелькою обителі схімонахинею Рафаїлою (Чернецькою).

Далі Митрополит здійснив чин поставлення нової ігумені монастиря у храмі на честь преподобного Сергія Радонезького. Нею стала колишня черниця Свято-Троїцького Корецького жіночого монастиря Михаїла (Фурманець).

Після проголошення молитов Архіпастир вручив їй ігуменський посох.

Блаженніший Владика звернувся до настоятельки монастиря, черниць та прочан зі словами настанови: "Я хочу побажати вам, дорога матушка і сестри во Христі, Божої допомоги, допомоги на всякий час творити добрі справи, мати послух до старших і до Церкви взагалі, для того, щоб допомогти людям знайти шлях до Бога – Джерела всякого натхнення, всякої сили, чудес і благодаті. Я бажаю усім вам хвалити Бога, дякувати Богу, молити Бога, щоб простив нам гріхи вольні чи невольні, щоб наставив нас на дорогу, що веде до Бога, щоб дав нам віру і благочестя".

Також Митрополит Володимир на згадку про відвідини обителі подарував ікону Пресвятої Богородиці, у відповідь отримавши вишиту ікону Таємної Вечері.

Насамкінець, Блаженніший Владика благословив усіх присутніх іконками Почаївської Божої Матері.

Наразі в монастирі ведеться будівництво величного собору на честь святої Анастасії Римлянині. Загальне число насельниць обителі становить близько З0 осіб, із них 10 насельниць прийняли чернечий постриг.