Приміщення Покровського храму в м. Чугуєві передано Харківській єпархії Української Православної Церкви.

Як повідомляє сайт Харківської облради, таке рішення ухвалили депутати Чугуївської міської ради, а 9 серпня в рамках святкування дня міста Чугуївський міський голова Галина МІНАЄВА передала його Архієпископові Ізюмському ОНУФРІЮ вікарієві Харківської Єпархії.

Наразі в приміщеннях храму розташовується картинна галерея «Лауреати премії І.Рєпіна», яка, як заплановано, до кінця жовтня повинна переїхати в нове місце - відремонтовану будівлю штабів військових поселень.

Відео дня

«Восторжествувало торжество з торжеств, - сказав Архієпископ Ізюмський ОНУФРІЙ. - 90 років велася боротьба за цей храм і сьогодні – в день цілителя Пантелеймона - Господь зібрав нас у цьому найдавнішому храмі не тільки Чугуєвщини, а і всієї Слобожанщини».

«Восторжествувала історична справедливість, будівля церкви повертається віруючим, - сказав голова обласної ради Сергій ЧЕРНОВ, вітаючи віруючих з цією подією. - Тепер наше завдання - і обласної ради, і облдержадміністрації, і місцевої влади - зробити все, щоб картинна галерея щонайшвидше переїхала в нове приміщення