Під доменним ім`ям www.biblioteka.lavra.ua розпочав роботу сайт бібліотеки Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Для користувачів він буде доступним також і в розділі «Лаврська бібліотека» на титульній сторінці Офіційного сайту Києво-Печерської Лаври www.lavra.ua.

На сайті бібліотеки представлений літопис Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, що розповідає про головні події існування Лаври, які вплинули на подальший розвиток монастиря. У розділі «Галерея» життя монастиря представлене роботами ченців-фотографів.

На форумі відвідувачі сайту зможуть обговорити питання, що стосуються історичного минулого і сучасного життя Православної Церкви, а також підняти інші теми. Слід підкреслити, що основний розділ форуму - бібліографічна довідка. Пошук проводитиметься за каталогом лаврської бібліотеки, а також за іншими ресурсами мережі Інтернет.

Відео дня

У розділі «Електронна бібліотека» представлені рідкісні книги у форматах djvu і pdf.

У перспективі розглядається можливість створення віртуальної бібліотеки Лаври на основі даного розділу, що допоможе донести духовну спадщину до широкого кола користувачів Інтернету.

Лаврська бібліотека містить в собі такі фонди:

Фонд екзегетики.

Фонд літератури святих отців  

Фонд богословської, навчальної і наукової літератури

Фонд історії, краєзнавства і географії

Фонд богослужбової і церковної літератури

Фонд духовно-повчальної літератури

Фонд стародруків, дореволюційних і рідкісних книг.

Релігєзнавчий фонд

Фонд літератури на філософську тематику

Фонд періодики, енциклопедичної і довідкової літератури

Фонд художньої літератури, літературознавства і мовознавства

Фонд мистецтвознавчої і культурологічної літератури

Фонд іноземної літератури.

У фонотеці і відеотеці Лаври зібрані різні аудіокниги, лекції, проповіді, музичні файли і фільми. У відеотеці міститься понад 500 художніх, православних і документальних фільмів.