Українська Православна церква Київського патріархату стурбована можливістю зменшення автономії УПЦ Московського патріархату.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив керівник інформаційно-видавничого управління УПЦ КП, єпископ Васильківський Євстратій (ЗОРЯ).

"Зважаючи на ті думки, які Патріарх КИРИЛ висловлював раніше щодо України, зважаючи на те, що говорить про Україну його найближче оточення, це викликає побоювання, аж до того, що можуть бути зроблені кроки для серйозного обмеження незалежності та самостійності в управлінні, того статусу, який зараз має Українська Православна Церква Московського патріархату", - сказав він.

Відео дня

Зокрема, єпископ ЄВСТРАТІЙ зазначив, що під час візиту Патріарх КИРИЛ намагався зменшити роль митрополита ВОЛОДИМИРА як Предстоятеля Української Церкви. "Митрополита ВОЛОДИМИРА протягом цього візиту було ніби відсунуто на другий план", - підкреслив він.

Єпископ ЄВСТРАТІЙ наголосив, що у випадку якщо УПЦ МП стане залежнішою від РПЦ, то це зашкодить створенню незалежності Української церкви.