У Луцьку освятили церкву на честь Великомучениці Катерини. В новому храмі щодня відправлятимуть чернече правило.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП, ще в XIII ст. на місці, де нині стоїть кафедральний собор Святої Трійці, діяв православний монастир Святителя Василія Великого. Протягом століть тут були різні сакральні споруди, різних церков. За наших часів, коли собор та прилеглі будівлі перебувають у користуванні Української Православної Церкви Київського Патріархату, тут міститься Василівський монастир. Він розташований у напівкруглій будівлі одразу за Свято-Троїцьким собором. Віднині ігуменя Марія (ІГНАТЕНКО) й інші черниці матимуть свій храм, який владика освятив на честь Великомучениці Катерини та відправив у ньому першу Божественну Літургію.

У прес-службі зазначають, що Катерининською чернечу церкву названо невипадково. Великомученицю, яка постраждала за Христа в єгипетській Олександрії на початку IV ст., здавна вважають покровителькою дівчат і вагітних жінок. Із її житія відомо, що, будучи багатою й вельми розумною, юна Катерина бажала одружитися з хлопцем, не менш достойним. І знайшла жениха більш ніж досконалого – Самого Господа Ісуса Христа. Його за свого небесного Нареченого вважають усі монахині.

Відео дня

Також, як зазначили в прес-службі, попередньо узгоджено, що в новому храмі щодня відправлятимуть чернече правило. А в неділі та свята тут служитимуть Літургію. Також кожного дня з ранку до вечора черниці, побожні жінки й дівчата читатимуть Псалтир. На всі богослужіння - вхід вільний.