Понад три тисячі віруючих зібрав учора, 22 липня, Свято-Вознесенський храм під час урочистої літургії, присвяченої 255-річчю чудотворної ікони Піщанської Божої Матері, передає кореспондент УНІАН.

Ікона весь цей час зберігається в храмі, який споруджено на місці старої дерев`яної церкви міста Ізюм Харківської області. Тут, за переказами, свого часу і було знайдено ікону.

За словами директора Ізюмського краєзнавчого музею Ольги МАХОРТОВОЇ, ікона прославилася силою зцілення хворих дітей, про що свідчать записи в церковних книгах. Так, зафіксовано випадок, коли дитина без ознак життя отямилася під час молебню в Свято-Вознесенському храмі. Про приплив сил при зверненні до чудотворної ікони сказав і голова Харківської облради Сергій ЧЕРНОВ. "На душі стає легше, а сам стаєш сильнішим", - стверджує він.

Відео дня

Довідка УНІАН. Ікона Піщанської Божої Матері написана невідомим автором, знаходиться в Свято-Вознесенському храмі міста Ізюм. Від неї відбувається багато зцілень та чудес. Перед цим образом молилися імператор Олександр зі своєю дружиною Марією Олександрівною на шляху з Святогір`я в Петербург. Нещодавно неподалік від Свято-Вознесенського храму біля джерела, вода якого має силу очищувати та позбавляти від немочі, була побудована каплиця-купальня.