Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет з архіпастирським візитом відвідав Чернігівську єпархію. Як повідомили у прес-службі Чернігівської єпархії, метою візиту Предстоятеля було освячення новозбудованого храму УПЦ КП на честь святих первоверховних апостолів Петра і Павла у селі Озерному (Козелецький район, Чернігівська область).
По закінченні Божественної літургії Предстоятель привітав віруючих із освяченням храму та вручив кілька нагород. Зокрема, Патріарх нагородив Орденом святого рівноапостольного князя Володимира ІІІ ступеня Ігоря БОЙКА, стараннями якого був зведений Петропавлівський храм. Також за заслуги у відродженні духовності в Україні та утвердження Помісної Української Православної Церкви були відзначені: Орденом святого рівноапостольного князя Володимира ІІІ ступеня – голова Ніжинської районної державної адміністрації Олег БУЗУН та Орденом святої великомучениці Варвари – заступник голови Козелецької районної державної адміністрації Галина МАЧАЧА.
На першій Божественній літургії у храмі також були присутні паломники з Києва на чолі з кліриком київського храму преп. Миколи Святоші священиком Андрієм МАРТИНЮКОМ. На згадку про цю подію вони подарували до храму ікону Пресвятої Богородиці, яка називається “Скоропослушниця”, а Святійший владика благословив нею всіх присутніх.
До 30-х років ХХ ст. село Озерне називалося Святе, однак за радянської влади було перейменовано, а місцевий храм зруйновано. Цього року у селі постав храм, що має унікальну архітектуру (поєднання візантійського та українського бароккового архітектурних стилів). Найближчим часом планується встановити у храмі мармуровий іконостас, а також завершити роботи з благоустрою церкви та прилеглої до неї території.