У Києві у Солом’янському районі (вул. Уманська, 14), 18 липня, в день пам’яті преподобного Сергія Радонезького, Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Володимир освятив храм на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість». Про це УНІАН повідомили у прес-офісі УПЦ.
Під час богослужіння Митрополит Володимир нагородив священнослужителів Свято-Преображенської обителі богослужбовими нагородами. Зокрема, він вручив наміснику обителі архімандриту Філарету (КУЧЕРОВУ) жезл, возвів ігумена Іакова (ГАЛАНДЗОВСЬКОГО) у сан архімандрита, ієромонаха Іоанна (КАЛАКАНОВА) – у сан ігумена, а ігумена Стефана (ГИЛЮКА) нагородив правом носіння хреста з прикрасами.
Водночас у сан диякона було рукопокладено персонального фотографа Предстоятеля УПЦ Максима БРУСНИКУ.
Також Блаженнійший Владика нагородив церковними відзнаками благодійників та меценатів. Зокрема, орденами святого рівноапостольного князя Володимира були відзначені: голова Державної митної служби України Анатолій МАКАРЕНКО, голова Солом`янської районної ради Іван СИДОРОВ, голова правління ВАТ «ВТБ Банк» Вадим ПУШКАРЬОВ та його заступник Віталій ФІШЕР, депутат Верховної Ради України Сергій ТУЛУБ, голова парафіяльної ради Ярослав ШОВКЕНИК та інші.
Після богослужіння Митрополит Володимир привітав вірян із днем пам’яті преподобного Сергія Радонезького та побажав його молитовної підтримки храму та усім, хто буде до нього приходити .
Довідка УНІАН. Дерев’яний храм на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість» належить до парафії в ім’я преподобного Сергія Радонезького.
Рішення про будівництво храмового комплексу з кам’яним та дерев’яним храмами та корпусом соціальної допомоги дітям було прийнято у 2002 році.
У 2003-му Митрополит Володимир звершив закладку майбутнього храму. Цього ж року була оформлена вся необхідна документація та розпочато будівельні роботи.
У 2007-му було закладено фундамент великого храму та розпочато зведення малого. Тим часом богослужіння звершувались у облаштованому наметі.
Наразі побудовано і освячено дерев’яний храм, зведено стіни кам’яного та будується соціальний центр.