У Донецькій області на території виправної колонії № 52 (с. Єленівка) освячена каплиця, зведена на честь преподобного Серафима Саровського.

Як повідомили в прес-службі Донецької єпархії Української Православної церкви Московського Патріархату, чин освячення очолив благочинний Єнакіївського округу протоієрей Володимир ЗГІННИК.

У своєму вітальному слові після освячення каплиці протоієрей Володимир, звертаючись до ув’язнених, сказав: "Сьогодні у всіх вас особливий, радісний день. Тепер всім, хто працює у вашій установі, і всім, хто відбуває в ній покарання буде заступником великий святий - преподобний Серафим Саровський… Приходите сюди, в цю каплицю, і Господь за молитвами преподобного Серафима завжди утішить вас, дарує мир душевний і сили для виправлення свого життя".

Відео дня

У прес-службі відзначили, що будівництво каплиці було почате в 2004 році, проте незабаром будівництво припинилося в зв`язку «с відсутністю громади у виправному закладі». Проте за останні роки зусиллями настоятеля Свято-георгіївського храму в с. Булавинка протоієрея Анатолія АРТАМОШИНА і настоятеля храму на честь Володимирської ікони Божої Матері села Ільїнка протоієрея Анатолія БУРЬЯНСЬКОГО, в колонії було створено об’єднання віруючих.

Крім того, зведенню каплиці сприяло керівництво колонії.

У вдячність за це заступник начальника колонії з соціально-психологічної і виховної роботи капітан Дмитро ШЕВЧУК і заступник начальника колонії з виробництва капітан Дмитро ГОНЧАРОВ були нагороджені медалями Української Православної Церкви.