У Свято-Духівскому кафедральному соборі міста Херсон вчора відбувся чин прославлення у лику місцевошанованих святих Херсонської єпархії подвижниці благочестя блаженної Домніки Іванівни Ликвиненко. Як повідомили УНІАН у Херсонській єпархії Української Правосланої Церкви, подія відбулася у рамках архіпастирського візиту Предстоятеля УПЦ Митрополита Володимира.

Митрополит Володимир привітав присутніх із знаменнною подією у житті Херсонської єпархії та розповів про сутність лику преподобних святих, а також про постійну необхідність брати з них приклад у земному житті, "щоб через наслідування наближатися до Бога та заслужити життя вічне".

Довідка УНІАН

Відео дня

Блаженна Домніка Алешковська (у миру - Домна Іванівна Ликвиненко) народилася у 1881 році у православній родині заможних селян Таврійської губернії. З дитячих років виховувалася у любові до Бога. Після паломництва до святинь Києво-Печерської лаври, у віці 15 років вона вирішила присвятити своє життя Богові і жити при монастирі. Отримавши від Бога дар прозорливості, вона приховувала його під виглядом юродства - приказками, загадковими фразами чи символами пророкувала майбутні події. Померла блаженна Домніка 10 червня 1967 року. Існує безліч свідчень про її благодатну допомогу, про святість її життя та прозорливість.

25 березня поточного року на засіданні Священного Синоду УПЦ ухвалено рішення причислити Блаженну Домніку Алешковську до лику Святих Херсонської єпархії.