21 липня в Кременчуку Полтавської області відбудеться хресна хода і прощання з мощами св. Димитрія Ростовського, які з 9 червня перебувають в Кременчуцько-лубенській єпархії Української православної церкви.

Як повідомив УНІАН єпископ Кременчуцький і Лубенський Володимир, 9 червня в єпархію для поклоніння привезена часточка мощів свт. Димитрія Ростовського.

«Протягом місяця ця святиня відвідала найвіддаленіші райони області, де всякий бажаючий зміг особисто попросити молитов і заступництва у Великого Святителя. Святі мощі Димитрія Ростовського відомі тим, що біля них відбуваються десятки чудотворних зцілень», - сказав єпископ Кременчуцький і Лубенський Володимир.

Відео дня

За його словами, завтра мощі будуть доставлені в Козельщанський жіночий монастир, де пробудуть до 20 липня, а потім їх привезуть до Кременчука. У місті на 21 липня запланована хресна хода центральними вулицями і прощання з мощами св. Димитрія Ростовського.

Нагадаємо,  Димитрій Ростовський  - один з відомих діячів  Православної Церкви, прославлений пастир і проповідник, драматург і публіцист, літописець і агіограф.

Ростовський владика став першим святим, канонізованим в Синодний період історії Російської Церкви. Його прославлення стало єдиною спільноруською канонізацією впродовж всього XVIII століття. Ростовському Святителеві було призначено стати першим святим Російської імперії.