Українська Православна Церква відкриє центр “Православний правозахист”, що захищатиме права віруючих. Про це заявив голова відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви архімандрит Кирил (ГОВОРУН) під час семінару-презентації “Основ вчення Руської Православної Церкви про гідність, свободу і права людини”, що відбулася  сьогодні у Києво-Печерській лаврі. Як повідомляє кореспондент УНІАН, центр буде створено на основі громадської організації «Православний правозахист», яку очолює Олег ШЕЛУДЧЕНКО.

«Церква не намагається монополізувати сферу правозахисту, а закликає суспільство, громадські організації, органи влади до співпраці. Мета створення такого правозахисного центру – відновити роль церкви у захисті прав людини, яку вона відігравала від початку свого існування» - наголосив О.ШЕЛУДЧЕНКО.

Разом з тим учасники семінару рекомендували створити при УПЦ  громадську раду, куди могли б увійти правозахисні організації, з метою більш ефективного здійснення ними правозахисної діяльності.

Відео дня