Сьогодні предстоятель Української православної церкви Митрополит Володимир освятив престол храму святих апостолів Петра і Павла у Києві (вул. Тешебаєва, 54).

Як повідомляє офіційний веб-сайт УПЦ, після освячення Митрополит звернувся до духовенства та вірян зі словами настанови.

«Храм – це є насвятіша річ у житті людини і через те храм треба любити, до храму треба ходити, в храмі отримувати відпущення своїх гріхів та благодать, що укріплює протягом усього життя. Храм – це є  і школа, і лікарня, і місце нашого спілкування з Богом. У храмі починається наше життя через таїнство Хрещення і завершується тоді, коли проводжаємо ту чи іншу людину в останній шлях. Нехай це святе місце буде для багатьох із вас місцем постійного відвідування, гарячої молитви за нашу Святу Церкву, за нашу країну і за весь наш народ», - відзначив Предстоятель.

Відео дня

Довідка УНІАН.

Храм святих апостолів Петра і Павла зведено на місці невеличкої будівлі, де парафія УПЦ звершувала богослужіння протягом семи років.

Фасад нового храму розпишуть мініатюрами з Євангелія у візантійському стилі учні іконописної майстерні. Як зазначають у парафії, серед біблійних сцен буде фрагмент про трагедію Голодомору в Україні (1932-1933 рр.).