Сьогодні розпочато акредитацію ЗМІ на події, що відбуватимуться під час перебування в Україні глави Російської православної церкви, Патріарха Московського і всієї Руси Кирила.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі візиту, акредитація журналістів триватиме до 24 липня.

Від кожного ЗМІ на подію може бути акредитовано лише одного журналіста із фотографом або одну знімальну групу з трьох чоловік.

Відео дня

В умовах акредитації, які розміщено на сайті www.patriarh.in.ua, повідомляється, що заявку на акредитацію має бути оформлено на офіційному бланку засобу масової інфопрмації за підписом керівника ЗМІ, завірено печаткою та надіслано в електронному вигляді.

Заявки потрібно надсилати на такі електронні адреси: для російських ЗМІ - press@patriarchia.ru, для українських ЗМІ – vizit2009@gmail.com, для кримських ЗМІ – ortho-press-seu@mail.ru.

Як повідомляв УНІАН, з 27 липня по 5 серпня в Україні з архипастирським візитом перебуватиме Патріарх Московський і всієи Русі Кирило. Під час візиту в Україну він відвідає Києво-Печерську, Почаївську, Святогірську Лаври та місце хрещення святого рівноапостольного князя Володимира - Херсонес. Також Патріарх візьме участь у святкових заходах із нагоди 450-річчя принесення на Волинь Почаївської чудотворної ікони Божої Матері та 350-річчя обретіння нетлінних мощей Іова Почаївського.