Правоохоронці Сумщини затримали двох непрацюючих мешканців Ямпільського району (Сумська область), яких підозрюють у підпалі Свято-Покровської дерев’яної козацької церкви, що належала Українській Православній Церкві Київського Патріархату, повідомляє кореспондент УНІАН з посиланням на інформацію сектору зв’язків із громадськістю ГУ МВС України в Сумській області.

Зокрема, один із затриманих – чоловік 1988 року народження, неодноразово засуджений за крадіжки та злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків, інший – чоловік 1965 р.н.

Як повідомили у секторі зв’язків із громадськістю, наразі проводиться подальша перевірка на причетність підозрюваних до скоєння інших злочинів на території Сумської області. Чоловіки перебувають в ізоляторі.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у ніч з 30 червня на 1 липня близько 04.00 у місті Шостці через підпал згоріла Свято-Покровська дерев’яна  козацька церква УПЦ КП. Храм освятив Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет наприкінці 2006 року.

Щодо факту підпалу храму правоохоронці порушили кримінальну справу за ст.194, ч.2 КК України – «Умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу».