День православної молоді святкується 15 лютого / foma.ru

У День православної молоді, який відзначається у свято Стрітення Господня 15 лютого, патріарх Кирил побажав усім віруючим юнакам і дівчатам берегти і цінувати зустріч з Христом, яка одного разу сталася і повинна перерости у служіння Йому.

Нагадавши у своєму посланні історичний контекст свята Стрітення – зустріч Богонемовля Іісуса і старця Симеона, Він зазначив, що «Стрітення – це свято зустрічі душі із Христом», повідомляє "Фома".

«Безумовно, Господь діє у житті кожного з нас. Але, занурені у суєту повсякденних турбот, ми не завжди помічаємо Його присутність і благодатну допомогу», – додав Святіший.

Відео дня

За словами Патріарха, життя сучасної людини, особливо молодої і здорової «проходить на високих швидкостях, і це часто заважає їй задуматися про головне: про те, що наповнює її існування справжнім змістом і цінністю».

«І коли людина робить над собою зусилля, вириваючись з круговерті турбот, і, залишаючись наодинці з самою собою, заглядає в глибини своєї душі, відбувається одна з найважливіших подій у її житті – зустріч із Богом», – зазначив Він.

У зв'язку з цим, православній молоді патріарх Кирил побажав «щоб ця зустріч  із Христом Спасителем, яка одного разу відбулася, стала всежиттєвим Йому предстоянням і Служінням».

«Бо, як писав святитель Феофан Затворник, «ми всі покликані не до уявлення цього блаженства, а до дійсного його вкушання, тому що всі покликані мати і носити в собі Господа і зникати в Ньому усіма силами свого духа» (Слово на Стрітення Господнє, 1861 р.)», – відзначив Святіший Патріарх.

Патріарх молиться про те, щоб Господь зміцнив серця православної молоді у вірі, а також «послав сили і Свою нескінченну допомогу у всіх добрих справах і починаннях».