Центр інформації УПЦ

У Десятинному монастирі моляться воїни: православні розповіли про допомогу від мощів Георгія Побідоносця зі Святої Гори Афон (репортаж)

18:53, 14.02.2018
4 хв.

«Багато воїнів приходять помолитися святому. Хтось про силу, хтось про перемогу, хтось про мужність. Мені  дуже подобається храм Десятинного монастиря, мало залишилось таких парафій де моляться цілодобово. Тут ченці проводять день у молитві цілодобово. Я вважаю цей храм одним із цінних не лише історично, а й духовно», - розповів парафіянин Олександр.

Тисячі віруючих прийшли вклонитися десниці великомученика Георгія Побідоносця зі Святої Гори Афон у київський Десятинний монастир Різдва Пресвятої Богородиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Десятинному монастирі можна прикластися до десниці святого Георгія Побідоносця, яку привезли з Афону

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, посилаючись на намісника Десятинного монастиря архімандрита Гедеона (Харон), з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія мощі у обителі перебуватимуть протягом першої седмиці Великого посту.

Відео дня
Д

«В непростий для Української Православної Церкви час Митрополит Онуфрій благословив перебування у Десятинному монастирі правиці Георгія Побідоносця з метою духовної та молитовної підтримки православних. У ці дні дуже багато військових, захисників Батьківщини, приходять до нашої обителі. Ветерани АТО пропонують свою допомогу», - розповів архімандрит Гедеон.

У ці дні багато віруючих УПЦ приїздять помолитися біля мощей Георгія Побідоносця.

«Багато воїнів приходять помолитися святому. Хтось про силу, хтось про перемогу, хтось про мужність. Мені  дуже подобається храм Десятинного монастиря, мало залишилось таких парафій де моляться цілодобово. Тут ченці проводять день у молитві цілодобово. Я вважаю цей храм одним із цінних не лише історично, а й духовно», - розповів парафіянин Олександр.

Людмила Доценко приїхала з Сєвєродонецька Луганської області, щоб помолитися святому.

«Я приїхала в цей храм, бо привезли сюди мощі Георгія Побідоносця. Я вважаю, що він завжди допомагає, хоча я не чекаю на явну допомогу. А коли мощі зі Святої Гори Афон привезли - це велика радість», - ділиться жінка.

Парафіянка Десятинного монастиря Ірина Болєнська зазначила, що з різних куточків України православні їдуть, щоб прикластися до мощей Георгія Побідоносця.

«Люди навіть винаймають автобуси і приїжджають. Це дуже дивно, тому, що  немає особливого розголошення, лише милістю Божою. Саме зараз і саме до нас»,- розповіла пані Ірина.

За словами отця Гедеона, під час перебування десниці святого у стінах монастиря, відчувається підтримка, захист і допомога Георгія Побідоносця.

Нині у монастирі безперервно читається акафіст святому Георгію Побідонсцю, цілодобово звершуються молебні з освяченням води та помазанням святим єлеєм.

«Благодать від перебування святих мощей відчувається, особливо коли збирається повний храм. Сьогодні під час молебню було понад 200 вірян. На водосвятному молебні у нас помазують святим єлеєм, кроплять святою водою, люди  п'ють святу воду. Віруючі записуються на ніч читати псалтир перед чудотворним образом пресвятої Богородиці Володимиро-Десятинної ікони Божої Матері»,- зазначив архімандрит Гедеон.

За словами намісника Десятинного монастиря, у дні перебування мощей святого Георгія Побідоносця багато людей звертаються до обителі і пропонують свою підтримку.

«Люди залишають свої координати. У кожної людини є можливість сказати своє слово. Кожен з нас має зробити якийсь вчинок, кожен з нас потім цими справами або виправдається або  буде засуджений. Якщо ми всім світом не захищатимемо один одного, то доброго з цього нічого не буде. Бажаю всім чинити по совісті, і пам'ятати про те, що віра без справ мертва»,- наголошує намісник Десятиного монастиря.

Архімандрит Гедеон розповів, що у Десятинному монастирі знаходяться багато чудотворних ікон,  до яких приїжджають молитися з усієї України.

«У нас в храмі перебуває ікона Матері Божої Княжеградська- так звана «Мінська», безліч чудес від неї відбувалося. Коли був підпал храму, саме в неї був кинутий коктейль Молотова і все згоріло, а вона навіть не зайнялась. Люди розповідали про чудеса, які відбувалися в нашому храмі. Дуже багато пар до нас звертаються, які багато років живуть немає дітей, і висновок від лікарів, що безплідні - ми говоримо звертайтесь до Бога, люди так і роблять. Безліч дітей ми вже хрестили. У Бога все можливо. Чудеса відбуваються з нами щодня, але ми не завжди це помічаємо. Тому саме для підтримки молитовного духу і перебувають у нас  мощі», - додав отець Гедеон.

Юлія Вітман, Центр інформації УПЦ.

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся