Патріарх Варфоломій / russia.greekreporter.com

Константинопольський Патріарх Варфоломій візьме участь в освяченні Національного собору в Бухаресті.

Про це заявив Румунський Патріарх Даниїл під час засідання Національного церковної ради, яка зібралася в Патріаршій резиденції в Бухаресті, повідомляє "Седмиця" з посиланням на офіційний сайт Румунської Православної Церкви.

Патріарх Варфоломій був усно запрошений Патріархом Даниїлом взяти участь в освяченні гігантського храму, що зводиться в столиці Румунії, під час церковного Собору, що відбувся на Криті в 2016 році, а потім на Фанар було надіслано офіційний лист із запрошенням.

Відео дня

Минулого року Константинопольський Патріарх висловив бажання брати участь в освяченні головного храму Румунської Православної Церкви, назвавши його подією особливого значення для румунського православ'я. Про це Патріарх Варфоломій заявив в інтерв'ю телеканалу Румунського Патріархату.

«Патріарх Даниїл, ще минулого року, після святого і великого Критського Собору, запросив мене взяти участь в освяченні собору. Коли б я не повертався в Румунію, це завжди особлива нагда для мене, радість і честь, але все це буде ще більшим, коли я прибуду, якщо я буду цього вартий, брати участь у такій події великого історичного значення, як освячення нового Патріаршого собору в центрі Бухареста», – сказав Патріарх Варфоломій.

Урочистості, пов'язані з освяченням Національного собору в Бухаресті, триватимуть п'ять днів, з 25 по 30 листопада, повідомив Патріарх Даниїл, який представив нинішній етап будівельних робіт зі зведення Національного собору, споруда якого виконана на 80%.

Після завершення монтажу залізобетонної конструкції планується розпочати складання металевої конструкції покрівлі. Головна башта собору (або «Пантократор») буде встановлено в період з липня до кінця вересня. Крім того, дзвони собору будуть відлиті та введені в експлуатацію в період з серпня по жовтень, тоді як хрести храму будуть встановлені на вежах і куполах до кінця жовтня. У цей період також будуть встановлені бронзові двері головного входу.