Патріарх Московський і всієї Русі Кирил прибуде до Севастополя з офіційним візитом. Як повідомляє  «Україна православна», паломницька служба Джанкойської єпархії інформує про заяву журналістам голови Севастопольської міської державної адміністрації Сергія КУНІЦИНА. Планується, що Патріарх Кирил відправить службу на території Національного заповідника «Херсонес Таврійський», а також візьме участь у закладанні Патріаршого подвір`я і звернеться до пастви на площі Нахімова.

«Учора я мав розмову із митрополитом Лазарем, який повідомив, що заплановані заходи в Сімферополі з нагоди приїзду Патріарха Московського і всієї Русі, не відбудуться. Відповідно, всі організаційні клопоти лягають на Севастополь, – відзначив С. Куніцин. – До нас приїде величезна кількість людей: делегація самих священнослужителів складатиме близько 300 чоловік, десятки тисяч, а може й сотні тисяч паломників з Криму, Росії і України. Ми серйозно готуємося до цього заходу».

Голова СМДА також відзначив, що візит Патріарха Кирила до Севастополя «підкреслить, звідки почалося Православ`я в Київській Русі». «Не Києво-Печерська лавра, не Сергіїв Посад, а Херсонес Таврійський – центр Православ`я, – підкреслив С. Куніцин. – Тут Київську Русь охрестили, тому й відповідна шана».

Відео дня

Як відомо, Патріарх перебуватиме у Криму з офіційним візитом з 30 липня до 2 серпня. Повідомляється, що керівництво паломницької служби Джанкойської єпархії готове розмістити паломників, котрі мають намір прибути на торжество, а також організувати паломницькі поїздки святинями кримської землі.