Хор ірпінського храму святого Миколая Чудотворця / theirpin.city

Хор ірпінського храму УПЦ на часть святого Миколая Чудотворця знову отримав міжнародне визнання: він став лауреатом XVII Міжнародного фестивалю православних піснеспівів «Коложский Благовест» у білоруському місті Гродно.

Як повідомляє "Ірпінський вісник", колектив посів друге місце в категорії «Церковні хори єпархії та районних центрів».

Загалом у фестивалі брали участь 34 колективи – церковні та світські хори й ансамблі – із Білорусі, України, Росії, Сербії, Чорногорії, Македонії, Румунії, Польщі та Узбекистану.

Відео дня
2

До конкурсної програми ірпінського хору входила низка творів: «Задостойник Богоявленню» Києво-Печерського розспіву, стихира «Зряще мя безгласна» М. Строкіна, «Трисвяте» К. Стеценка,  «Віватна сюїта» анонімного автора XVIII ст., колядка «Тешуть теслі» в обробці В. Жданкіна.

«Ми вперше виступали у Гродно. Дуже раді перемозі, боротьба була непроста. Повеземо звідси великий досвід, любов і гостинність», – сказала після нагородження регент хору Анна Кифенко.

***Щорічний фестиваль «Коложский Благовест» був заснований у 2002 році. Його назва пов’язана з духовною й архітектурною перлиною Гродна – Коложською церквою на честь святих Бориса і Гліба, збудованою у XII ст. У 2011 р. фестиваль отримав статус міжнародного.