За словами Квірікашвілі, Церква є однією з головних опор грузинської державності / dreamstime.com

Прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі і президент країни Георгій Маргвелашвілі 12 лютого взяли участь у міжнародній конференції "Церква і суспільне життя", що присвячена 100-річчю відновлення автокефалії Грузинської Православної Церкви.

Перші особи країни в рамках конференції оглянули виставку, присвячену історії Грузинської Церкви і виступили з промовою, в якій зазначили довірчі відносини між державою і Церквою, а також «неоціненні заслуги перед батьківщиною» Патріарха всієї Грузії Ілії II, повідомляє Sputnik.

"Грузинське богослов'я і думка завжди були і є цікавими для християнського світу. Тому, я думаю, абсолютно природно, що наукова конференція та дискусії на таку актуальну тему, якою є релігія і суспільне життя, проводиться у Грузії, де між духовною та світською сферами існує багатий багатовіковий досвід гармонійних відносин", - заявив прем'єр Грузії.

Відео дня

За словами Квірікашвілі, відносини між суспільством і Церквою, засновані на повазі та довірі, є однією з головних опор грузинської державності.

Глава уряду зазначив, що Грузія багато разів стояла перед важкими випробуваннями, і в такі моменти Грузинська Церква і патріархи завжди відігравали видатну роль.

"З цього боку, особливий внесок у цьому його Святості Патріарха всієї Грузії Ілії II, нашого духовного отця, який 40 років стоїть на чолі грузинської Церкви і заслуга якого перед нашою батьківщиною неоціненна", — підкреслив Квірікашвілі.

Президент Грузії в ході виступу підкреслив важливість Церкви в процесі боротьби з людською агресією.

"Незважаючи на те, що у нас всіх – різних суспільних груп, Церкви і держави, є свій шлях розвитку, все ж є питання, у яких ми всі сходимося у думці. Це питання, які являють собою мету і предмет турботи кожного з нас: це високий рівень агресії, що існує в нашому суспільстві, неприйняття особливостей, готовність пригнічувати і знищувати особливість. Для кожного з нас — для держави і Церкви важливо, щоб наші громадяни з цієї точки зору не були орієнтовані на агресію та знищення інших", — заявив президент.

На міжнародній конференції були присутні також голова парламенту Грузії, місцеблюститель Патріарха всієї Грузії, владика Шио, представники Священного Синоду ГПЦ, різних релігійних конфесій та іноземні гості.

Конференція завершиться 13 лютого. Організаторами заходу виступили Уряд Грузії та діючий при Патріархії Міжнародний центр християнських досліджень.