Майстер-клас з приготування кольорових млинців провів вихованців недільних шкіл митрополит Лука / foma.in.ua

Майстер-клас з приготування кольорових млинців провів напередодні Масниці для вихованців недільних шкіл митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука.

Як повідомляє "Фома в Україні", захід пройшло 10 лютого в Запоріжжі.

За словами владики Луки, головною ідеєю майстер-класу був не сам процес приготування млинців, а знайомство дітей з традиціями українського народу, які нерозривно пов'язані з нашою вірою, щоб вони їх підтримували, зберігали і примножували.

Відео дня

«Християнство – це релігія преображення, яка все, що з нею стикається, не нівелює, а очищає від гріховного бруду і переосмислює в ключі Євангелія. Для нас найголовнішим є не самі по собі млинці і рецепти їх приготування, а бажання підтримати і зберегти наші традиції. Коштовність майбутнього тижня полягає саме в тому, що він приготовляє нас до Великого посту», – сказав владика Лука.

Завдяки архієрею, діти дізналися, що головний інгредієнт млинців – не молоко або борошно, а любов. Подібно до того, як Церква освятила Масляну, наповнивши давньослов'янський язичницьке свято новим значенням, так кулінарні майстер-класи, проведені Запорізькою єпархією, з кожним роком збагачуються новими й новими ідеями, а коло його учасників стає все ширшим.

У той же день владика Лука провів бесіду з викладачами недільних шкіл Запорізької єпархії.

Зустріч була присвячена проблемам і труднощам, з якими зіштовхуються сучасні Недільні школи. Одна з проблем — вигорання педагогів.

«Якщо звання педагог Недільної школи є не просто званням, якщо це не просто професія, а покликання, то незмінним фундаментом нашої успішної роботи має стати духовна складова самих педагогів», – сказав він.

Він зазначив, що завдання недільних шкіл – виховати дитину у відповідності з християнськими законами, навчити її жити за Євангелієм.