Одноденна благодійна акція на користь важкохворих дітей

Одноденна благодійна акція на користь тяжкохворих дітей «Стрітенська свіча» пройде в храмах Києва у свято Стрітення Господнього і Всесвітній день онкохворої дитини 15 лютого.

Як повідомляє "Фома в Україні", цього дня кожен, хто купить у храмі свічку тим самим пожертвує на лікування маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення Київської обласної клінічної лікарні та онкологічного відділення Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ».

Ініціатором акції виступив Свято-Феодорівський прихід, який вже не перший рік окормляє дітей з обласної лікарні.

Відео дня

Участь в акції парафій добровільне. У храмах, де буде відбуватися акція, про це оголосили у неділю 11 лютого і в саме свято Стрітення.

В продовження акції 18 лютого у культурно-просвітницькому центрі «Київський Єрусалим» при Свято-Феодоровському храмі відбудеться відкриття виставки-аукціону малюнків онкохворих дітей з обласної лікарні та благодійний концерт.

Початок заходу о 14.00. Храм на честь преподобного Феодора Освяченого знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Овруцька, 7.

Нагадаємо, вперше акція «Стрітенська свіча» відбулася в минулому році. Тоді в акції взяли участь близько 20 київських монастирів і храмів, і було зібрано понад 30 тисяч гривень, яких вистачило на те, щоб забезпечити відділення обласної лікарні необхідними для аналізів реагентами на 6 місяців.