7

У Білоруському державному медичному університеті 10 січня відбулася зустріч митрополита Мінського і Заславського Павла, Патріаршого Екзарха всієї Білорусі з учнівською молоддю.

Зустріч була організована в рамках Зльоту молоді Білоруської Православної Церкви, повідомляє офіційний портал БПЦ.

У залі були присутні студенти Білоруського державного медичного університету, Білоруського державного університету, представники братств та парафіяльних молодіжних об'єднань, православні скаути.

Відео дня

Ректор університету Анатолій Сікорський тепло привітав присутніх, відзначивши, що двері головного медичного вузу країни завжди відкриті для подібних заходів.

Митрополит Мінський і Заславський Павел звернувся до молоді з архіпастирським словом, в якому, зокрема, нагадав слова апостола Павла: «Все мені дозволено, але не все корисне; все мені дозволено, але ніщо не повинно володіти мною».

По думці Патріаршого Екзарха, свобода, дарована людині Богом, не повинна переростати у вседозволеність. Кожен з нас покликаний уникати залежності від гріха та прагнути жити не для самого себе, але для інших, тому що через служіння ближнім ми служимо Богові.

Владика побажав молодим людям проводити менше часу у віртуальному світі інтернет-простору і намагатися приділяти більше уваги безпосередньому живому спілкуванню з оточуючими. «Наше спілкування з Богом починається з нашого спілкування один з одним», — сказав митрополит Павел.

Всі бажаючі змогли задати архіпастирям запитання і отримали на них відповіді. Ставлення Церкви до новітніх інформаційних технологій, виховання дітей у сім'ї, школі та на парафії, проблеми сучасного масового мистецтва — ці та інші теми були порушені в ході діалогу.