Хресний хід пройде Соборного проспекту, від храму Святої рівноапостольної великої княгині Ольги / hram.zp.ua

У Запоріжжі у день Торжества Православ'я, 25 лютого, з благословення митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки прибуває Святиня — ікона Божої Матері «Троєручиця Бердянська». Після зустрічі шанованої ікони духовенство та віруючі Української Православної Церкви пройдуть Хресною ходою по центральному проспекту міста.

Зустріч шанованої ікони Богородиці відбудеться о 15:00 біля храму Святої рівноапостольної великої княгині Ольги у районі бульвару Шевченка. Про це повідомляє прес-служба Запорізької єпархії УПЦ

Також у Хресній ході візьмуть участь Ікона Святого Апостола Андрія Первозванного з часткою Мощей та ікона з мощами Святителя Нектарія Егинського.

Відео дня

Шанування святителя Нектарія Егинського (1846-1920) в Церквах Сходу (Константинопольської, Елладської, Єрусалимської) порівнянно з шануванням у наших країнах преподобного Серафима Саровського. Збереглася народна приказка: «Немає нічого незцілимого для святого Нектарія». Багато храмів і каплиці присвячені йому.

Духовенство Запорізької єпархії на чолі з митрополитом Лукою у рамках апологетичного дня єпархії пройде по центральному проспекту обласного центру.

Загальноєпархіальна Хресна хода завершиться у Свято–Покровському архієрейському соборі, де буде відслужений чин Торжества Православ'я.

Після звершення служби всі бажаючі зможуть прикластися до святинь.