Свято-Успенська Києво-Печерська лавра стала організатором конференції / lavra.ua

У Києво-Печерській лаврі 8 лютого завершилася Міжнародна конференція, присвячена 100-річчю мученицької кончини священномученика Володимира (Богоявленського), митрополита Київського і Галицького та 100-річчю богоборчих гонінь на віру.

У день урочистого завершення роботи конференції намісник Києво-Печерської лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел  поіменно подякував усім, хто зробив свій внесок в організацію та успішне проведення заходу. Про це повідомляється на сайті обителі.

Деякі учасники конференції були удостоєні церковних орденів / lavra.ua

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Намісник Лаври нагородив грамотами УПЦ всіх учасників конференції «Київський митрополит сщмч. Володимир (Богоявленський) і початок гонінь на Православну Церкву в ХХ столітті».

Відео дня

Керуючий справами канцелярії Архієрейського Синоду, секретар Першоієрарха РПЦЗ, настоятель Серафимівського храму-пам’ятника в Сі-Кліфі (Нью-Йорк, США) протоієрей Серафим Ган, а також директор Міжнародного інституту афонської спадщини, головний редактор наукового альманаху «Афонська спадщина» Шумило Сергій Вікторович були удостоєні церковних орденів.

На пам'ять про співпрацю було зроблено загальне фото біля могили Митрополита Володимира (Сабодана) / lavra.uaНа пам'ять про співпрацю було зроблено загальне фото біля могили Митрополита Володимира (Сабодана) / lavra.ua

На пам’ять про співробітництво і проведені дні у святій обителі було зроблено загальне фото біля могили покійного Предстоятеля УПЦ Митрополита Володимира (Сабодана).

У міжнародній конференції взяли участь понад 40 науковців з одинадцяти країн світу: України, Білорусії, Польщі, Росії, Молдови, Румунії, Чехії, Сербії, Франції, Великобританії, США та інших країн. Духовенство та науковці приїхали у Києво-Печерську лавру, щоб представити і розглянути нові відомості на основі архівних джерел про життя і мученицьку смерть київського митрополита Володимира (Богоявленського), а також факти історії гонінь і репресій проти Церкви в СРСР.