Першоієрарх РЗЦ висловив підтримку духовенства та вірних УПЦ / news.church.ua

Митрополит Східно-Американський і Нью-Йоркський Іларіон направив привітання Блаженнішому Митрополиту Онуфрію і учасникам богослужінь та міжнародної наукової конференції з нагоди 100-річчя мученицької кончини священномученика Володимира (Богоявленського).

Першоієрарх Руської Зарубіжної Церкви висловив молитовне сопереживання учасникам урочистого прославлення пам'яті нового священномученика Володимира та побажав духовенству Української Православної Церкви "гідно відповідати на виклики нашого часу", повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Ієрархи Руської Зарубіжної Церкви, прославляючи святителя Володимира і безліч інших новомучеників Руської Церкви у 1981 році, відчували священний обов'язок проявити своє покаяння і свою любов до народів Вітчизни нашої через канонізацію і старанні молитви до мучеників і сповідників ХХ століття.

Відео дня

Цей історичний крок моїх попередників відбувався зі страхом Божим і надією, що прославлення втішить гнаних, зміцнить паству в благочесті і, за молитвами нових святих, проллє милість Господню на Матір-Церкву і Батьківщину», - висловився у своєму зверненні митрополит Іларіон.

Також Першоієрарх РЗЦ висловив підтримку духовенству та вірянам УПЦ, які сьогодні стикаються з новими випробуваннями своєї віри.

«Нині, знаходячись перед обличчям нових випробувань, ми знову звертаємося до подвигу митрополита Володимира і слідуючи його прикладу, занурюємося в новітній період церковної історії, щоб знайти в собі сили мужньо відповідати на виклики нашого часу, в складних умовах гідно працювати та нести Божу справу.

У нинішній день пам'яті священномученика Володимира молитовно бажаю всім учасникам богослужінь та заходів, пасомим Української Православної Церкви і розсіяній нашій пастві, вдумуючись у цю людську особистість, благоговійно молячись йому та іншим новомучеників, удостоїтися оновлення внутрішніх сил, зміцнення у вірі, багатьох милостей і благословень Божих для гідного несення свого звання, своїх обов'язків і свого життєвого хреста», - висловив митрополит Іларіон свою підтримку Українській Православній  Церкві.