/ Благовіст.інтернет

У Фінляндії, з 3-5 лютого відбулися ХІІ Міжнародні освітні Срітенські читання на тему: "Правило віри і образ лагідності. Історична роль і духовний подвиг святительського служіння".

Святкові богослужіння розпочалися 3 лютого всенічним бдінням у Покровському храмі Гельсінкі. На наступний день, 4 лютого, у кафедральному Успенському соборі божественну літургію звершили голова Фінляндської Православної церкви архієпископ Лев Гельсінський і всієї Фінляндії і єпископ Серафим, повідомляє "Благовіст".

Успенський собор у Гельсінкі / blagovest.fi

У цей же день в Російському центрі науки і культури в Гельсінкі розпочалися Срітенські читання. Владика Серафим відкрив конференцію доповіддю «Митрополит Ленінградський і Новгородський Никодим (Ротов). Життя у боротьбі за гідність Церкви», у якому розглянув служіння владики Никодима в найтяжчий час хрущовських гонінь.

Відео дня

На читаннях виступили 20 науковців, богословів, дипломатів з різних країн світу. Для зручності слухачів тексти були заздалегідь переведені на російську і фінську мови, а подальша дискусія здійснювалася за допомогою перекладу.