/ facebook.com/church.information.center

У Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі 7 лютого почала свою роботу міжнародна наукова конференція «Київський митрополит священномученик Володимир (Богоявленський) і початок гонінь на Православну Церкву в ХХ столітті», присвячена 100-річчю від дня смерті першого новомученика в архієрейському сані — священномученика Володимира(Богоявленського).

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, на відкритті конференції Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій зазначив, що Проведення форуму послужить важливим поштовхом для відродження, шанування новомучеників і сповідників.

/ facebook.com/church.information.center

«Жодна помісна Церква світу не має такої величезної кількості святих мучеників і сповідників, як має наша. Наша свята земля, кожне місто і навіть село за 70 років тотального богоборства, були залиті невинною кров'ю тисяч християнських мучеників, які своїм подвигом засвідчили перед усім світом торжество і силу віри Христової.

Відео дня

Глибоко символічно, що цей день – день християнського мучеництва і сповідницького свідчення, судився вперше саме нашому древньому Києву - цьому новому Єрусалиму, звідки колись вогонь віри рознісся по всій Русі.

/ facebook.com/church.information.center

У 1918 році Київ став новою купіллю Хрещення, тільки вже не водою - а кров'ю. Священномученик Володимир став першим в сонмі святих новомучеників і сповідників Христових ХХ століття, від богоборчої влади убієнних.

Сповідники своїм подвигом затвердили віру, і стояли у вірі аж до смерті, що не дозволило воротам пекла здолати Церкву Христову. Усвідомлення цього зобов’язує всіх нас пам'ятати, шанувати і зберігати передану нам святу Православну віру.

Нажаль, їх подвиг і спадщина ще не до кінця вивчені, але маємо надію, що в річницю трагічної смерті святого мученика Володимира і початка гонінь на Церкву, ми спробуємо долучитися до великої спадщини наших святих новомучеників, поклавши до їхніх могил вінок покаяння і любові», - сказав Блаженніший.

/ facebook.com/church.information.center

Понад 40 вчених із одинадцяти країн світу беруть участь у міжнародній конференції, яка триватиме два дні.

Організатори форуму: Свято-Успенська Києво-Печерська лавра, Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, Міжнародний інститут афонської спадщини.