/ zaxid.net

У понеділок, 5 лютого, близько 12:00 до холу Львівської облдержадміністрації прийшли близько 40 прихожан церкви УПЦ на Сихові, яка згоріла вночі 3 лютого. Прихожани та священнослужителі церкви вимагали від львівської влади сприяти якнайшвидшому розслідуванню підпалу храму та покарати винних, повідомляє Zaxid.net.

Прихожани домагалися справедливого розслідування пожежі і вимагали зустрічі з головою ЛОДА Олегом Синюткою. Після того, як Олег Синютка відмовив людям у бесіді, пояснивши, що зустрінеться з ними ввечері, прихожани пішли із зверненням до Львівської міськради.

Зустрічі з Олегом Синюткою вимагали близько 40 прихожан храму св. Володимира на Сихові / zaxid.net

«До сесійної зали міської ради прийшли кілька десятків людей. Вони принесли звернення до міського голови. Згодом вони отримають відповідь на це звернення, як і передбачено законом. Окрім цього вони, зокрема настоятель храму св. Володимира отець Володимир Кузьо, висловили суть свого звернення. Йшлося про те, що люди вимагають від міського голови вплинути на правоохоронні органи, аби ті активніше розслідували пожежу у їхній церкві та покарали винних», – розказав в.о. директора департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР Євген Бойко.

Відео дня

Після відвідування міської ради прихожани пішли до Головного управління Нацполіції у Львівській області, де вони також вимагали, аби правоохоронці належним чином розслідували пожежу.

В ніч на 3 лютого у храмі св. Володимира УПЦ на просп. Червоної Калини, 89 виникла пожежа – вогонь знищив обшивку даху, дерев’яне перекриття на площі 100 м2 та церковний інвентар, а також підлогу та облицювання стін.

В УПЦ впевнені, що підпал було влаштовано «радикально налаштованими людьми», які за тиждень до пожежі, а саме 28 січня, пікетували храм св. Володимира. Вони стверджували, що церква побудована незаконно, і вимагали її демонтажу.