Ченці Десятинного монастиря звернулися до суду з проханням відпустити паліїв

Братія Десятинного монастиря і релігійна громада УПЦ Десятинний храм Різдва Пресвятої Богородиці звернулися в Апеляційний суд Києва з проханням відпустити Олександра Горбаня і Олексія Шемотюка, які намагалися підпалити храм.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, відповідну заяву з проханням обрати їм запобіжний захід, не пов'язаний з триманням під вартою, передано в суд. Засідання, де мали розглядати справу паліїв, перенесли.

Як наголошується в документі, служителі храму і парафіяни вважають, що застосований постановою Шевченківського районного суду міста Києва від 28 січня 2018 року запобіжний захід у вигляді утримання під вартою є надто суворим.

Відео дня

«Братія Десятинного храму і вся релігійна громада Української Православної Церкви Десятинний храм Різдва Пресвятої Богородиці прощає і розуміє, що вони оступилися і щиро каються у своїх діях. Ми готові допомогти наставити їх на вірну і світлу дорогу, яка буде вести до миру і любові», - наголошується в заяві, поданій в канцелярію суду.

«Користуючись правом і можливістю наданої нам чинним законодавством... Релігійна громада Української Православної Церкви Десятинний храм Різдва Пресвятої Богородиці просить Високий Суд обрати щодо Горбаня Олександра Олександровича і Шемотюка Олексія Володимировича запобіжний захід у вигляді особистої поруки або інший, не пов'язаний з утриманням під вартою», - просять ченці.