7

У Суботу, 3 лютого, в Десятинному монастирі у Києві відбувся молебень, у якому взяло участь близько трьох тисяч віруючих УПЦ. Братія Десятинного монастиря подякувала духовенству міста Києва та всім православним християнам за духовну і фізичну підтримку обителі, повідомляється на сайті монастиря.

"Братія Десятинного монастиря дякує Богу і всім православним християнам за підтримку обителі... Хочеться відзначити злагоджену роботу правоохоронних органів, які оперативно припиняли провокаційні дії з боку нечисленних радикальних угруповань. Слава Богу, що сьогоднішній захід выдбувся без будь-яких особливих пригод", — йдеться у повідомленні.

Також духовенство монастиря відзначило роботу представників ЗМІ. "Присутність представників ЗМІ забезпечило також об'єктивний і протверезний вплив на войовничо налаштованих представників певних політичних сил", — наголошується у повідомленні.

Відео дня

"Біля стін Десятинного монастиря зібралося більше трьох тисяч православних християн, які стояли впродовж десяти годин і своєю молитвою показали всім недоброзичливцям що Бог з нами і за нами правда!", - подякувало духовенство монастиря киянам.

Раніше намісник Десятинного монастиря у Києві архімандрит Української православної церкви Гедеон (Харон) попросив українську владу, міжнародні організації та президента США Дональда Трампа захистити храм їхнього монастиря, який погрожують знести.